Autisme Begeleiding

Wanneer start een autisme behandeling of begeleiding voor volwassenen?

Na het autisme onderzoek vindt er een adviesgesprek plaatst, waarin de resultaten worden besproken. Indien er de diagnose autisme na het onderzoek werd gemaakt, wordt er een keuze gemaakt tussen de 2 behandelingen voor autisme bij volwassenen.

Begeleiding autisme voor volwassenen

Individuele behandeling:
De praktijk biedt een individuele autisme begeleiding aan. Waarbij er eerst wordt besproken met cliënt welke thema's er belangrijk zijn. Tijdens de behandeling zijn er begeleidende literatuur en oefeningen voor de cliënt voorzien. Deze kunnen vervolgens ook thuis gebruikt worden.

Psycho-educatie groep:
Deze groepsessie is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over autisme. Er wordt uitleg gegeven over de kenmerken van autisme en de manier van informatieverwerking bij mensen met autisme.


Behandelingen autisme adolescenten

Voor ouders: oudergroep

Het is belangrijk dat ouders goed kunnen begrijpen wat autisme inhoudt. Hoe de informatiewerking bij kinderen met autime gebeurt, hoe belangrijk structuur is, omgaan met veranderingen en sociale regels. In een 6-tal bijeenkomsten worden handvatten en psycho-educatie gegeven aan de ouders omtrent het opvoeden en omgaan met hun kind. Bij voldoende aanmeldingen wordt dit in een groep gegeven anders individueel.

Autisme begeleiding voor adolescenten

Adolescenten met autisme kunnen in de praktijk terecht met problemen rondom; emoties, school, intieme relaties, sociale contacten etc. Er wordt samen met de client gekeken welke moeilijkheden worden ervaren. Tijdens deze gesprekken wordt er veel informatie meegegeven zodat er de mogelijkheid bestaat om het zelf nog een keer na te lezen, te structuren en eventueel de volgende sessie onduidelijkheden te bespreken.

Volwassenen met autisme hebben de keuze uit een individuele behandeling of in een groep. Voor adolescenten kunnen ook hun ouders bij ons terecht.


U wenst deze behandeling te starten of wil meer informatie?