Ons multidisciplinair team van psychologen
Coach - Klinisch psycholoog – Psychotherapeut – Neuropsycholoog - Slaapexpert
- Master Klinische Psychologie volwassenen, KU Leuven
- Opleiding Klinische psychologie volwassenen KU Leuven
- Psychoanalytische Psychotherapie KU Leuven
- Neuropsychologie
- Diagnostiek volwassenen VUB
- Mindfulness en cognitieve training stress-pijnreductie
- CBT-i Barcelona (Morin)
- Lid VVKP en BFP
- Erkend door psychologencommissie: 732109633
- Erkend psychotherapeut door CM, Liberale Mutualiteit en de Voorzorg
- EMDR (i.o.) bij vzw Integrativa
Psychotherapeut 'Interactionele Vormgeving' - Seksuologisch hulpverlener
Coördinator volwassenteam
- Therapeut in de Interactionele Vormgeving
- Seksuologisch hulpverlener
- Lid van de Vlaamse Vereniging voor therapeuten in de Interactionele Vormgeving
- Erkend door de CM, de Liberale Mutualiteit en de Voorzorg
Alexander werkt als gevestigde waarde bij Huis Midori als therapeut in de Interactionele Vormgeving waar hij een brede waaier aan hulpvragen opvolgt. Hij gaat aan de slag met mensen die door een moeilijk rouwverwerkingsproces gaan en helpt en mensen om verbroken relaties (zowel familiale relaties als partnerrelaties) te plaatsen.
Hij werkt ook gericht met stressgerelateerde klachten zowel binnen het gezin als op de werkplek, slaapklachten ( al dan niet samengaand met piekeren en perfectionisme) en helpt mensen met het reguleren van emoties (woedeaanvallen, verdriet,...).
Zijn opleiding ( Interactionele Vormgeving ) staat hem toe om met verscheidene therapeutische methodieken te werken. Hij is vaardig met specifieke methodieken die hun oorsprong vinden in de cognitieve gedragstherapie, Gestalt, de contextuele stromingen, het systeemdenken, de communicatietheorie en psychosynthese.
Klinisch psycholoog - Psychotherapeut
Coördinator diagnostiek en testen
- Gezondheidswetenschappen Universiteit Maastricht
- Master Mental Health Universiteit Maastricht
- Cognitieve gedragstherapie Rino Eindhoven
- Diagnostiek bij autisme Rino Utrecht
- Psychotherapeut bij de Universiteit Antwerpen
- Lid VVKP en BFP
- Erkend door de psychologencommissie: 902112925
Claudia Fonsaer is klinisch psycholoog en integratieve psychotherapeut. Claudia is als coördinator van het diagnostiekteam het eerste aanspreekpunt en onderhoudt het intake- en adviesgesprek met iedere cliënt of ouder. Hiernaast volgt zij de dossiers nauw op. Reeds verschillende jaren deed zij ervaring op voor het verrichten van diagnostiek in Nederland waar zij nog steeds werkzaam is en wordt ondergedompeld in de nieuwe en recente ontwikkelingen.
Klinisch psycholoog – Systeem- en Relatie Therapeut
- Relatie- en gezinstherapie, Instituut voor Persoonlijke relaties en reflectie, Mechelen.
- Master Klinische Psychologie, VUB.
- Psychologie (biologische, ontwikkelingspsychologie), Universiteit Maastricht.
- Lid VVKP, BFP, BVRGS.
- Erkend door de psychologencommissie: 772106591
Kim is relatie- en gezinstherapeut en al jaren consulent voor problematische opvoedingssituaties bij Jongerenwelzijn. Kim deed ervaring op in de liaisonpsychiatrie in een algemeen ziekenhuis en binnen het onderwijs als pedagogisch medewerker autisme. Haar afstudeeronderzoek werd gepubliceerd in het Journal of autism en developmental disorders (februari 2006).
Klinisch psycholoog - Neuropsycholoog
- Master Klinische Psychologie Volwassenen, KU Leuven
- Permanente Vorming Klinische Neuropsychologie, KU Leuven
- Lid VVKP, BFP en VVNP
- Erkend door de psychologencommissie: 922115165
- ACT: Acceptance and Commitment Therapy, Allegre België
Als neuropsycholoog heeft Hanne een specifieke interesse in de werking van de hersenen en hoe de relatie tussen cognitie, emotie en gedrag een invloed heeft op een persoon zijn dagelijkse functioneren en klachten. Hanne maakt met het diagnostische proces bij volwassenen met neurologische problemen. Ze is ook werkzaam in een ziekenhuis, waar ze instaat voor neuropsychologisch onderzoek bij ouderen.
Hanne legt zich ook toe op het behandelen van neuropsychologische problemen (cognitie, emotie, gedrag) ten gevolge van onder andere niet aangeboren hersenletsel (NAH), neurodegeneratieve aandoeningen, ASS, ADHD. In haar begeleiding vindt ze het belangrijk om de krachten waarover iedereen beschikt in te zetten en gebruikt ze technieken vanuit de cognitieve gedragstherapie, ACT en mindfulness. Volwassenen en ouderen kunnen bij haar terecht voor diverse problematieken zoals depressie, verlieservaring, omgaan met pijn, stress, onzekerheid, belastende mantelzorgsituaties …
Therapeut - gedragswetenschapper
- Gezondheidswetenschappen Universiteit Maastricht
- Master Mental Health Universiteit Maastricht
- Burn-out opleiding, The Human Link
- EMDR (i.o.) bij vzw Integrativa
- Cognitieve gedragstherapie basis deel 1, Forta Opleidingen
Valerie haar specifieke interesse gaat uit naar intelligentie- persoonlijkheids- en neuro-psychologisch onderzoek, autisme en ADHD onderzoek bij volwassenen. In haar therapie gebruikt zij technieken vanuit de cognitieve gedragstherapie. Zij richt zich eveneens op burn-out behandeling, trauma verwerking door middel van EMDR en Tinnitus Retraining Therapy.
Klinisch psycholoog voor kinderen en adolescenten – Gezinstherapeut i.o.
- Master in de Klinische Psychologie voor Kinderen en Adolescenten, KU Leuven (2017)
- Masterstage te O.O.O.C. Ter Heide in Bonheiden
- Jaaropleiding Systeemtherapeutisch werken met het hechtingsperspectief, Rapunzel vzw (2019)
- Postgraduaat in de Relatie-, Gezins- en Systeempsychotherapie, KU Leuven (2019-2023)
- Erkend door de psychologencommissie: 932118592
Laura heeft ervaring op vlak van psychodiagnostiek, individuele therapie en de begeleiding van gezinnen. Ze bekijkt het kind als deel van een systeem en betrekt graag ouders bij het hulpverleningsproces. Ze werkt met kinderen, adolescenten en hun ouders.
Laura volgt momenteel het vierjarig Postgraduaat in de Systeemtherapie aan de KU Leuven en werkt graag volgens een gezinstherapeutische benadering. Hierbij wordt samen met het gezin gekeken naar bezorgdheden en gezinsdynamieken en wordt de focus gelegd op communicatie en verbinding.
In individuele begeleidingen gaat zij aan de slag met kinderen vanaf 12 jaar, adolescenten en jongvolwassenen tot 21 jaar. Hierbij kan het gaan over uiteenlopende vragen en wordt er steeds gewerkt op maat van de unieke persoon.
Ook ouders kunnen met vragen en bezorgdheden op gesprek komen. De jaaropleiding “Systeemtherapeutisch werken met het hechtingsperspectief”, die Laura volgde bij Rapunzel vzw helpt haar tevens om (adoptie)ouders te begeleiden in de afstemming en verbinding met hun kind.
Ten slotte heeft Laura ook op vlak van diagnostisch onderzoek al heel wat ervaring opgedaan. Reeds in haar masterstage kon ze hierin groeien door te werken met kinderen en adolescenten in verontrustende opvoedingssituaties. In de praktijk gaat Laura graag aan de slag met onderzoek naar o.a. intelligentie, hoogbegaafdheid, AD(H)D, ASS, emotionele moeilijkheden,…etc.
Indien jouw hulpvraag niet in bovenstaande lijkt te passen, maar Laura jou als therapeut toch aanspreekt, bekijkt zij graag samen met jou wat de mogelijkheden zijn.
Seksuoloog
- Master in de Seksuologie (KuLeuven)
- Klinisch seksuoloog VVS (i.o.)
- Lid van de Vlaamse vereniging voor seksuologie
- Oplossingsgerichte cognitieve en systeemtherapeut i.o. (Korzybski instituut)
- Bachelor orthopedagogie (kdg Hogeschool)
Lien is seksuoloog en biedt hulp bij moeilijkheden of bezorgdheden rond seksuele of relationele thema’s. Je kan bij haar terecht voor diverse problemen of zorgen zoals: pijn bij het vrijen, erectie- of ejaculatieproblemen, problemen met het seksueel verlangen of de seksuele opwinding, seksuele ontevredenheid, relatieproblemen, genderthema’s, moeilijkheden of vragen rond de seksuele voorkeur of geaardheid, parafiliën, fertiliteitsproblemen, seksueel trauma, onzekerheden, seksualiteit na ziekte of een ongeval … . Afhankelijk van de hulpvraag werkt ze met individuen of koppels.
Naast het werk als seksuoloog bij Huis Midori werkt Lien in een voorziening met jongeren met zware emotionele –en gedragsstoornissen (GES+). Hier doet ze ervaring op met deze doelgroep.
Klinisch psycholoog - cliëntgericht-experiëntieël therapeut io.
- Master Klinische Psychologie KU Leuven
- Cliëntgerichte therapeut (i.o.), KU Leuven
- Acceptance and Commitment Therapy, ACT Academie België
- Postgraduaat Oplossingsgericht hulpverlener UCLL
- Arbeidsmotivatie en leidinggeven UCLL
- Sociaal Werker UCLL
- Lid VVKP en BFP
- Erkend door Psychologencommissie: 732123011
- Erkend door de CM, de Liberale Mutualiteit en de Voorzorg
- Burn-out opleiding, The Human Link
- Empowerment, Narratieve Therapie
Karla biedt psychologische ondersteuning aan (jong)volwassenen en ouderen . Je kan bij haar onder meer terecht voor depressie- en angstgerelateerde klachten, burnout-, stress- en slaapklachten, rouw en algemene levensvragen. Ze wil jou graag mee helpen zoeken naar hoe je opnieuw een werkbare en fijne balans kan vinden in je leven, ongeacht de moeilijkheden of uitdagingen waar je voor staat.
Ze vertrekt vooral vanuit een cliëntgericht therapeutisch kader, waarbij persoonlijke groei, omgaan met emoties en zelfinzicht centraal staan. De bedoeling is dat je zelf beter leert omgaan met de moeilijke situaties in je leven waar je op dit moment nog geen bevredigende oplossing voor hebt gevonden. Daarnaast gebruikt ze elementen uit de oplossingsgerichte hulpverlening en Acceptance and Commitment Therapy (ACT).
Karla deed ervaring op in een Centrum Geestelijke Gezondheidszorg en daarvoor leerde haar werk als teamcoach haar veel over leidinggeven en het begeleiden van mensen op de werkvloer.
Klinisch psycholoog
- Master klinische- en gezondheidspsychologie voor volwassenen, KU Leuven
- Specifieke lerarenopleiding gedragswetenschappen, KU Leuven
- Hartcoherentiecoach, Fulfil loopbaancentrum (2021)
- Cognitieve Gedragstherapie voor Insomnie (CGT-I), UZA (2022)
- Lid van de VVKP en BFP
- Erkend door de psychologencommissie: 942123645
Als psychologe begeleidt Hanne (jong)volwassenen en ouderen die nood hebben aan psychologische ondersteuning. Ze doet hierbij vooral beroep op de sterktes en de veerkracht van de persoon. Haar interessegebied ligt binnen de gedragstherapeutische benadering. Je kan bij Hanne terecht voor angstklachten, stress, burn-out, sociale problemen, depressie en negatieve gedachten, persoonlijke groei, identiteitsvragen, het vastzitten in belangrijke keuzeprocessen, omgaan met emoties (verdriet, angst, boosheid),…
Ze deed reeds ervaring op binnen de gerontopsychiatrische afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis, waar ze instond voor individuele gesprekken, groepssessies en diagnostiek.
Klinisch psycholoog – Cliëntgerichte therapeut (io)
- Master klinische psychologie volwassenen, KU Leuven
- Cliëntgericht psychotherapeut i.o., KU Leuven
- Counseling in existentieel welzijn, KU Leuven
- Erkend door psychologencommissie: 932117275
Brenda biedt psychologische begeleiding aan (jong)volwassenen en ouderen. Ze vertrekt vanuit een cliëntgericht therapeutisch kader, waarbij niet alleen gericht wordt op klachten en symptomen, maar ook op persoonlijke groei. Haar interesse gaat voornamelijk uit naar vragen rond identiteit en zingeving. Eerder deed ze ervaring op in behandeling van eetstoornissen. Je kan bij haar terecht voor angst en depressie gerelateerde klachten, burn-out, stressklachten, rouw, gebrek aan zelfvertrouwen en eetstoornissen. Verder is zij ook werkzaam in een palliatief thuiszorgequipe, waar ze zich voornamelijk richt op de ondersteuning van de equipe.
Klinisch psycholoog
-
Master klinische psychologie, KUL
- Lid van VVKP, BFP
- Erkend door psychologencommissie: erkenningsnummer 911118951
Bram werkte in het OPZC Rekem in Ouderenzorg, Acute zorg (resocialisatietraject) en Langdurige zorg. Hij deed er ervaring op met mensen met een psychotische kwetsbaarheid, mensen met cognitieve deficits en ouderen met dementie/ gedragsproblemen. Ook gaf hij psycho-educatieve sessies en bood hij ondersteuning en gesprekken aan het netwerk en familieleden van de cliënten. Verder heeft hij een bijzondere interesse in angst, depressie en posttraumatische stress en start hij een therapieopleiding in de cliëntgerichte psychotherapie en EMDR.
Therapeut – Diagnosticus – Studente Klinische Psychologie
- Master Neuropsychologie, Universiteit Maastricht
- Studente Master Klinische Psychologie voor Kinderen en Adolescenten, Katholieke Universiteit Leuven
- Masterstage te Genk, Kinderpsychiatrisch Centrum (KPC)
- Lid VVKP
Bij Lotte kunnen kinderen, jongeren en volwassenen hoofdzakelijk terecht voor psychodiagnostisch onderzoek. Lotte gaat samen met jou op zoek naar oorzaken van moeilijkheden om zo toekomstgericht te kunnen kijken naar oplossingen. Naast het zoeken van oorzaken vindt ze het ook belangrijk om sterktes van cliënten te ontdekken en deze in de verf te zetten.
Tijdens haar opleidingen heeft Lotte ervaring opgedaan omtrent testafnames bij peuters en kleuters met verscheidene problematieken (ADHD, Autisme, ouder-kindrelatie, ontwikkelingsachterstand, etc). Bij volwassenen deed Lotte onderzoek bij personen met een niet-aangeboren hersenletsel. Verdere interesses van Lotte zijn pyscho-educatie en allerlei trainingen die cliënten kunnen helpen op sociaal, emotioneel en cognitief vlak (assertiviteitstraining, mindfulness, cognitieve trainingen, …).
Psychologisch Consulent – Klinisch Psycholoog (i.o.)
- Bachelor Toegepaste Psychologie, Thomas More Antwerpen
- Master Klinische Psychologie, KU Leuven
- Lid BPC, VVKP
Jana is psychologisch consulent en klinisch psycholoog (i.o.) met een cognitief gedragstherapeutische werking. (Jong)volwassenen vanaf 18 jaar kunnen bij Jana terecht voor psychodiagnostisch onderzoek en voor begeleiding van psychosociale moeilijkheden (stress, piekeren, zelfmoordgedachten, relatieproblemen, depressie, laag zelfbeeld,…). Daarnaast is ze gespecialiseerd in de begeleiding van eetproblemen en eetstoornissen. Jana helpt je ook verder wanneer je graag de relatie met je lichaam en met eten wil herstellen. De twee hoofdthema’s zijn dan ook lichaamsacceptatie en intuïtief eten.
Psychotherapeut
- Humanistisch Integratieve Psychotherapie: AIHP
- Rouw- en traumaconsulente: AIHP
- Oplossingsgericht begeleiden’: UCL
- Psychosomatologie AIHP
- Gezinswetenschappen: HUB
- EMDR bij vzw Integrativa (i.o.)
- Erkend psychotherapeute door CM, Liberale Mutualiteit en de Voorzorg
Conny is als Integratief Psychotherapeute steeds op zoek naar de beste aanpak met respect voor de eigenheid van ieder individu. Zo maakt ze gebruik van de kennis en vaardigheden uit de cognitieve- en gedragspsychologie, gesprekstherapie, creatieve therapie, oplossingsgerichte begeleiding, ACT, EMDR en Mindfulness. Bij haar kan je terecht voor rouw- en traumaverwerking, burn-out, negatief zelfbeeld en relatietherapie. Ook voor andere problematieken staat haar deur open.
Ze werkte in psychiatrische ziekenhuizen, in de bijzondere jeugdzorg, in rusthuizen en in de gehandicaptenzorg en deed tijdens stages ervaring op in ontwenningsklinieken.
Ze is auteur van het boek ‘Een stap uit de duisternis’.