Mindfulness training

Waarom Mindfulness training?

Mindfulness training is de praktijk van het ontwikkelen van een niet-oordelende aandachtige houding in je dagelijks leven. Leren bij het 'nu' te blijven, bewustzijn van het moment. Mindfulnesstraining leert je je aandacht te richten op het 'nu', wat je nu voelt, denkt, en ervaart. Je leert mild en minder streng te zijn voor jezelf en een onderzoekende en aanvaardende houding aan te nemen, zonder te oordelen. Je leert 'bij' een moment te blijven en niet steeds denkend, piekerend ervan weg te glijden.

Mindfulness training wordt beschouwd als een vorm van inzichtsmeditatie. De aandacht wordt gericht op dat wat zich van moment tot moment in je lichaam en geest aandient, zonder dat je probeert de ervaring te veranderen of te manipuleren. Wat zich ook voordoet (beelden, geuren, sensaties, geluiden, smaken), je hebt enkel de taak het voordurende veranderende karakter ervan te observeren, zonder te oordelen, zonder te filteren. Je leert bij Mindfulness training hoe lichaam en geest voortdurend in verandering zijn.

In een mindfulnesstraining of cursus Mindfulness proberen we onze mentale gewoontepatronen te veranderen. Deze gedachten zijn met de jaren een echte gewoonte geworden: een groef in ons hoofd, een automatische piloot. Net zoals we dit ooit aangeleerd hebben, de gewoonte getraind hebben, de groef uitgeslepen hebben, gaan we dit nu afleren!

Een accepterende houding aanleren tov gevoelens en gedachten ipv ertegen te vechten of ze te willen vermijden.


Hoe gaat een Mindfulness cursus in zijn werk?

Mijn aanpak wijkt af van een klassieke cursus mindfulness van 8 weken. Ik geef 4 sessies (duur 2 uur) in één cursus met nadruk op Coaching en ACT (Acceptance and Commitment Therapy): een accepterende houding aanleren tov gevoelens en gedachten ipv ertegen te vechten of ze te willen vermijden. De formele mindfulness-oefeningen worden aangeleerd. De oefeningen, die ikzelf ingesproken heb op een CD, oefen je thuis verder.

Mindfulness Oefeningen


Wist je dat wij ook Mindfulness oefeningen aanbieden voor bedrijven? Neem contact met ons op voor meer informatie hierover!


U wenst deze behandeling te starten of wil meer informatie?