Oefeningen Mindfulness

Mindfulness wordt beschouwd als een vorm van inzichtsmeditatie. De aandacht wordt gericht op dat wat zich van moment tot moment in je lichaam en geest aandient, zonder dat je probeert de ervaring te veranderen of te manipuleren. Wat zich ook voordoet (beelden, geuren, sensaties, geluiden, smaken), je hebt enkel de taak het voordurende veranderende karakter ervan te observeren, zonder te oordelen, zonder te filteren. Je leert hoe lichaam en geest voortdurend in verandering zijn.

Ga je niet in een meditatie ten doel stellen om je prettig of ontspannen te voelen, of opleggen ‘iets’ te voelen, dan stel je weer een doel voor ogen en ben je dus weg. De bedoeling van mindfulness is dus niet om de geest onder controle te krijgen. Het is leren te zien hoe ze werkt en tekeer kan gaan. Zolang we onprettige gedachten of gevoelens proberen kwijt te raken of een bepaalde gemoedsrust proberen te bereiken, zullen we net frustratie voelen.
U wenst een behandeling te starten of wil meer informatie?

Multidisciplinaire aanpak

Elke psycholoog heeft eigen specialisaties

Bij Huis Midori te Hasselt heeft elke psycholoog zijn eigen specialisaties. Zo garanderen we u de meest efficiënte behandeling van uw probleem, en bieden we de meest ervaren psychologen in hun vakgebied. Wij zijn er voor u!

Nu aanmelden