Keynote spreker: slaapexpert Annelies Smolders


“Slaap in de nacht, energie in de dag! “


Velen zijn moe. Enkel in onze slaap recupereren we. De kennis die we momenteel over slaap hebben, kan velen beter doen slapen. De drie eenheden van een goed leven zijn goede voeding, beweging en goede slaap. Over voeding en sporten staan boeken vol geschreven. Aan slaap wordt echter weinig aandacht geschonken.

Keynote spreker Annelies Smolders biedt lezingen en/of workshops specifiek op uw bedrijf toegespitst. Dit zowel voor shiftwerk als voor dagdienst. We bouwen een brug tussen lichamelijk welzijn, slapen, mentale sterkte én de prestaties op de werkvloer. Niemand is gemaakt om in de nacht of in shiften te werken. Toch doen velen dit. Annelies geeft advies om met deze permanente ontregeling van de biologische klok om te gaan

 

Slapeloosheid is het meest frequente probleem na pijn!

1/3 slaapt sporadisch slecht. 10 % slaapt chronisch slecht. Chronische slapeloosheid is geassocieerd met:

  • verminderde prestaties op werk
  • een absenteïsme tot 10 x hoger dan gezonde medewerkers
  • opvallend meer gebruik van hospitalisatie en medische diensten door verzwakking afweersysteem.
  • meer ongelukken in het verkeer en op de werkplaats
  • toename cardiovasculaire klachten en diabetes
  • toename concentratie en geheugenklachten
  • grotere kans op burn out en stress klachten, zelfs zodanig dat het slaaptekort de belangrijkste risicofactor vormt voor het ontwikkelen van een burn out. Het houdt de burn out niet enkel in stand maar verergert het ook.
  • Overgewicht is ook gelinkt met slaaptekort: vermoeide mensen eten en snoepen meer.

Slaap is zeer essentieel! Ons lichaam heeft dan de kans om te recupereren en te genezen, onze weerstand werkt op volle toeren en onze mentale veerkracht wordt aangespannen. Slaap beschermt je ook tegen de ervaring van pijn.

Een greep uit onze referenties:

P&G, Oleon, Roularta, Datwyler, Eastman, JBC, CM, Carglass, Van Genechten Biermans, Neste, Kumpen, Borealis, Puratos, Hereaus, Inbev, Scania, Torfs, …

Slaapexpert Annelies Smolders als keynote spreker?

Voor meer info: 0468 07 25 65, annelies@huismidori.be
U wenst een behandeling te starten of wil meer informatie?

Multidisciplinaire aanpak

Elke psycholoog heeft eigen specialisaties

Bij Huis Midori te Hasselt heeft elke psycholoog zijn eigen specialisaties. Zo garanderen we u de meest efficiënte behandeling van uw probleem, en bieden we de meest ervaren psychologen in hun vakgebied. Wij zijn er voor u!

Nu aanmelden