Rouwbegeleiding

Rouwgroep

Een dierbaar iemand verliezen, verlies van werk, perinatale sterfte, een bijzondere relatie die op de klippen loopt.

Elk brengen rouwreacties met zich mee. Geen enkel verlies is hetzelfde, net zoals iedere situatie en aanleiding tot rouw, verlies en verdriet zal verschillen van mens tot mens. Er bestaat geen hiërarchie omtrent rouwsituaties; Als een verlies als pijnlijk wordt ervaren, met bijhorende gevoelens die eigen zijn aan rouw, dan is verlies zoals het is. Het is.

Deze groep is bedoeld voor mensen die hun leven willen opnemen na een verlies. Voor mensen die "vastzitten" in hun verdriet, hun ritme kwijt zijn, zich eenzaam of onbegrepen voelen. Voor mensen die lichamelijke klachten of slaapproblemen hebben naar aanleiding van een verliessituatie. Herken je dit? Will je dit in handen nemen? Dan is deze groep iets voor jou.

We gaan thema's rond rouw, verlies en verdriet bespreken en geven er creatief vorm aan. Ervaringsgericht gaan we na op welke wijze je de uiting van het verdriet doorleeft, of net niet, en leer je passende wijzen te ontdekken om met verdriet en rouw om te gaan.

Voor wie?

Voor iedereen die met een verlieservaring wordt geconfronteerd. Niet enkel bij verlies van een vriend, familielid, partner of kind, maar tevens ook voor mensen die een relatiebreuk of intens liefdesverdriet doorworstelen of verlies van werk niet verteerd krijgen. Het is net de verscheidenheid dat bijdraagt om steun en begrip bij mekaar vinden en een proces op gang brengt.

Heeft u interesse om deel te nemen aan deze groep dan kunt u contact opnemen met Alexander Mellemans via het nummer 0475 811 642 of alexander@huismidori.be

Praktische informatie

Alvorens deelname aan de groep is er steeds eerst een individueel startgesprek (prijs: 50 euro) om een inschatting te maken of deze groep je gaat liggen of dat er geopteerd wordt voor individuele sessies. Het is in je eigen belang dat deze inschatting kan gemaakt worden.

Data, tijd en plaats

Het aantale groepsleden varieert tussen de 6 en 9 personen. De groep gaat van start bij inschrijving van minimum 5 personen. De groepen zullen op zaterdagvoormiddag doorgaan, te Huis Midori. Het zijn vier sessies van elk 2 uur.

Kostprijs

De kost bedraagt 200 euro voor de vier sessies, exclusief 50 euro voor het startgesprek. Informeer bij je verzekeraar wat kan betreffende terugbetaling. Soms wordt dit voorzien. Betaling dient steeds in zijn geheel op voorhand te gebeuren. Annulatie of gemiste sessies worden niet terugbetaald, maar kunnen ingehaald worden in volgende groepen.

Als een verlies als pijnlijk wordt ervaren, met bijhorende gevoelens die eigen zijn aan rouw, dan is verlies zoals het is. Het is.


U wenst deze behandeling te starten of wil meer informatie?